Wat zijn de voor- en nadelen van een massage gun?

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Wat zijn de voor- en nadelen van een massage gun?

De Massage Gun maakt furore binnen de markt van sporters, hardlopers en fitness atleten. Je ziet massage pistolen namelijk steeds vaker voorbij komen op Social Media, het internet en in de fysieke winkel.

Niet zo gek als je het ons vraagt. De massage gun biedt namelijk verschillende voordelen die jou als sporter verder zullen brengen.

Zo is het een goede manier om van je nekklachten en rugklachten af te komen, kan het helpen bij een betere warming-up en is het een perfect middel voor relax massages.

Als jij wat meer te weten wilt komen over de massage gun, is dit artikel voor jou! In dit artikel ontdek je namelijk de belangrijkste voor- en nadelen van de massage gun!

Voordelen van een Massage gun

We beginnen natuurlijk met de voordelen van een massage gun. Een goede massage gun is namelijk niet voor niets zo populair onder vele sporters. Door regelmatig gebruik te maken van een massage pistool kun je namelijk verschillende gezondheidsvoordelen ervaren. De belangrijkste vind je hieronder.

1. Kan pijn verminderen of verlichten

Ervaar je pijn in je spieren? Goed nieuws, door regelmatig gebruik te maken van een massage gun kun je deze pijn verlichten of zelfs helemaal elimineren.

Dit komt doordat een massage gun je spieren losser maakt en knopen verlicht of zelfs helemaal weghaalt. Om deze reden worden massage guns door veel mensen gebruik die stijve of vermoeide spieren ervaren.

2. Beter herstel na intensieve inspanningen

Door jezelf na een zware training even 15 minuten te masseren met een massage gun zullen je spieren beter kunnen herstellen.

Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je spieren vast gaan zitten en wordt de verzuring in je lichaam minder. Om deze reden gebruiken vele sporters een massage gun als warming-up of cooling down. Je kunt er dus ook voor kiezen om voor een training te masseren.

3. Gericht en specifiek masseren

Het grootste voordeel van een massage gun ten opzichte van andere massage technieken zoals een foam roller? Je kunt superspecifiek pijnpunten aanspreken. De meeste massage guns worden geleverd met verschillende opzetstukken.

Hierdoor kun je precies het pijnpunt aanspreken waar jij last van hebt. Bovendien is het zo dat je met een massage gun een uniek soort massage toepast: klop massage. Klopmassage apparaten zorgen voor een krachtig en diep effect op je spieren.

4. Bespaar een hoop geld

Als jij om de zoveel tijd naar een masseur gaat dan betekent dit dat je waarschijnlijk een hoop geld kwijt bent aan masseren. Niet zo gek overigens, aangezien een massage van een masseur best kostbaar is.

Door een eenmalige investering in een massage gun te doen, haal je eigenlijk je eigen masseur in huis. Met dit apparaat heb je voortaan geen masseur meer nodig. 

Dit betekent dat je op de lang termijn een hoop geld gaat besparen. Ideaal!

5. Betere nachtrust

Het klinkt misschien een beetje gek, maar door regelmatig gebruik te maken van een massage gun ga je beter slapen. Doordat je met het massageapparaat je spieren los kunt masseren zal de doorbloeding verbeteren. Daarnaast helpt het masseren je spieren te ontspannen. Deze 2 factoren zorgen ervoor dat je een betere slaap tegemoet zal gaan. 

Voordelen
 • Kan pijn verlichten of verminderen
 • Beter herstel na intensieve trainingen of inspanningen
 • Gericht en specifiek masseren
 • Bespaar geld
 • Betere nachtrust

Nadelen van een Massage gun

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen biedt een massage gun dus ontzettend veel verschillende voordelen. Heeft een massage gun eigenlijk wel nadelen? 

1. Vereist eenmalige investering

Wie een massage gun wil kopen zal eenmalig een bedrag moeten investeren. Een goedkope massage gun kost zo'n 70 euro. Voor mensen die een klein budget hebben kan dit misschien te veel zijn. 

2. Vereist kennis om goed te gebruiken

Het gebruiken van een massage gun kan soms best lastig zijn. Er zijn verschillende manieren om jezelf te masseren en dit is iets wat je even onder de knie moet krijgen. Vooral voor beginners zal het even wennen zijn. Je zult even moeten oefenen voor je de massage gun het meest effectief inzet. 

Nadelen
 • Vereist eenmalige investering
 • Vereist de nodige kennis om goed te gebruiken

Veelgestelde vragen over de Massage Gun

Is een massage gun effectief voor spierherstel?

Ja, een massage gun is effectief voor spierherstel. Het helpt bij het verminderen van spierpijn en stijfheid door diepe weefselmassage, wat de bloedcirculatie en de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren bevordert.

Hoe vaak moet je een massage gun gebruiken?

Je kunt een massage gun dagelijks gebruiken, maar het is belangrijk om te luisteren naar je lichaam en te voorkomen dat je het overdrijft. Begin met 1-2 keer per dag en pas de frequentie aan op basis van hoe je je voelt en reageert.

Hoe gebruik je een massage gun?

Voor het gebruiken van een Massage Gun heb je wat ervaring nodig. Wij leggen je in onze blog precies uit hoe je het beste om kunt gaan met een massage gun. 

Welke massage gun moet ik kopen?

Bij het kiezen van een massage gun, let op factoren zoals kracht, batterijduur, geluidsniveau, en beschikbare accessoires. Populaire merken zoals Theragun, Hypervolt en Tunturi bieden kwalitatieve opties. Kies een model dat past bij jouw budget en behoeften, zoals een compacte versie voor reizen of een krachtiger model voor intensieve massage.

Zijn massage guns veilig in gebruik?

Ja, massage guns zijn over het algemeen veilig in gebruik als je de instructies volgt en het apparaat correct gebruikt. Vermijd gevoelige gebieden, gebruik het niet op verwondingen of ontstekingen, en raadpleeg een arts als je medische problemen hebt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>