Tunturi Massage Gun Review

Massage guns worden steeds vaker gebruikt. Zelfs fysiotherapeuten adviseren het gebruik van dit apparaat voor verschillende situaties. Tunturi, fabrikant van verschillende fitness apparatuur, heeft nu ook zijn eigen massage pistool op de markt gebracht: de Tunturi Massage Gun. Het testpanel van BesteMassageGun.nl heeft dit product uitgebreid getest en de resultaten uitgeschreven in deze review.

Tunturi Massage gun

tunturi massage
Score:
4/5 sterren

Design

Prijs / kwaliteit

Functies / eigenschappen

Voordelen en nadelen

We trappen deze Tunturi Massage gun review af met de belangrijkste voordelen en nadelen van dit massage apparaat. 

Voordelen
  • Uitstekende prijs / kwaliteit
  • Mooi en gebruiksvriendelijke display
  • Makkelijk met een hand te gebruiken door het lichte gewicht
Nadelen
  • Iets minder opzetstukken dan andere merken (4 in plaats van 6)

Tunturi massage gun test

foto van led licht

Sommige merken bieden meerdere modellen aan. Tunturi heeft echter, ten tijde van deze review, slechts 1 model beschikbaar. In deze Tunturi massage gun test hebben we gekeken naar alle belangrijke eigenschappen die ervoor zorgen dat een apparaat op professionele wijze jouw spieren masseren.

Design

Het design ziet er prima uit. Strak en robuust zoals je mag verwachten van een massage pistool. Extra features zijn het mooie led display aan de voorkant van de gun. Ook onderaan het handvat begeeft zich een verlichtingsstrip die groen oplicht op het moment dat het apparaat aan staat.

Wel is de Tunturi Massage gun, in tegenstelling tot andere merken, niet in verschillende kleuren verkrijgbaar. Wel vinden wij de zwarte kleur erg mooi en stoer. Het testpanel had graag nog een andere kleur willen zien als extra optie. 

RPM

Om een intense en effectieve massage te kunnen geven dient een massage pistool genoeg vermogen te hebben om krachtige en voldoende bewegingen te maken. De Tunturi heeft een RPM (rounds per minute) van minimaal 1200. Dit is makkelijk in te stellen tot een aantal van 3300. Op deze stand zul je jouw spieren zeer diep en krachtig kunnen masseren.

Het is aan te raden om de spieren eerst op te warmen in een lagere RPM, en vanuit hier de intensiteit te verhogen. Een ander belangrijk aspect is het voltage / het aantal ampère. Helaas wordt dit aantal niet vermeld. We kunnen dus alleen uitgaan van onze eigen test en de beoordelingen van gebruikers.

Gelukkig merkten wij zelf niet een minder krachtige massage t.o.v. van de betere modellen op de markt. Wij vermoeden dan ook dat de mAh van dit model rond de 2000/2500 ligt.

Accuduur

De aangegeven accuduur is 5 tot 11 uur. DIt is de langste accuduur die wij tot nu toe zijn tegengekomen in onze test van alle merken (meer dan 18). De accuduur van 5 uur is van toepassing op het meest intense gebruik. 11 uur is alleen haalbaar in de laagste stand. Wanneer de accu leeg is kan je deze opladen met de meegeleverde oplaadkabel.

Draadloos

Door dat je de Tunturi massage gun draadloos kan gebruiken is het makkelijk om deze even snel tussendoor te gebruiken. Vanaf de bank of in je luie stoel, het is geen probleem. Mocht je hem willen meenemen is dit ook geen probleem. Het massage pistool wordt geleverd met een luxe koffer om deze mee te dragen.

Opzetstukken

Het Tunturi massage pistool komt met 4 verschillende opzetstukken. Dat is wel jammer aangezien de meeste merken 6 verschillende opzetstukken meeleveren en de MUSQLER zelfs 8 stukken. Toch hoeft dit niet voor iedereen een probleem te zijn. Onderzoek onder ons testpanel heeft aangetoond dat slechts 12% van de gebruikers alle opzetstukken probeert. Meer dan de helft gebruikt niet meer dan 3 verschillende opzetstukken.

Gebruik

Wij waren sceptisch om te horen dat een fabrikant van fitness apparaten een eigen massage pistool op de markt bracht. Toch zijn we aangenaam verrast. Het display werkt prettig en ziet er ook nog eens luxe uit. Een gewicht van 1.36 kg is zeer licht voor een massage apparaat met deze accuduur. Je hoeft dan ook geen sterke armen te hebben om de gun voor langere tijd (met 1 hand) te gebruiken

Specificaties

  • Gewicht: 1,36 kg
  • Product kleur: Zwart
  • Draadloos: Ja
  • Accuduur: 5-6 uur
  • Opzetstukken: 4
  • RPM: 3300
meeneem koffertje

Tunturi Massage Gun ervaringen

Niet alleen ons oordeel en dat van het testpanel over de Tunturi massage pistool is belangrijk. Je wil misschien ook de mening weten van bestaande gebruikers, net als jij. Hieronder zie je een selectie van de Tunturi massage gun reviews.

Van mijn vrouw gekregen voor vaderdag. Fijn apparaat al gebruik ik zelf voornamelijk de lagere standen. Als het te hard gaat vind ik het minder fijn aanvoelen maar het werkt wel heel goed. Gr.

Gerrit

Ja ja, wat een heerlijk ding zeg! Gebruik hem standaard na elke trainingssessie. Laad snel op en brengt de spieren heerlijk tot rust.

Lisandro_webdesign

et fijnste van dit massage apparaat van Tunturi vind ik dat je gemakkelijk de moeilijke plekjes ermee kan bereiken en dat het echt heel goed werkt. De massage is krachtig genoeg in tegenstelling tot andere massageproducten.

MarjoleinM

Conclusie

Eigenlijk hebben we niks toe te voegen op wat we eerder in dit artikel al gemeld hebben. Met de lange accuduur, en hoge RPM weet dit apparaat al je spieren goed te masseren. Ook is deze licht van gewicht en kan je dus makkelijk met 1 hand jezelf een goede massage geven. Een klein nadeel is het kleiner aantal opzetstukjes wat met dit massage pistool wordt meegeleverd.

Al met al een erg goed product. Overall net iets minder goed dan de Sanbo of de Northwall maar daar is de prijs ook naar.

Tunturi Massage Gun kopen

Ben jij ook van plan om een Tunturi massage gun te kopen? Niet iedere website hanteert dezelfde prijs. BesteMassageGun zoekt iedere dag automatisch op waar je dit product het meest voordelig kan aanschaffen. Klik op de link en check waar deze nu het meest goedkoop is!

Tunturi Massage gun

tunturi massage
Score:
4/5 sterren

Design

Prijs / kwaliteit

FUNCTIES / EIGENSCHAPPEN

>