Massage Gun Gebruiken? Alles wat je moet weten!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Massage Gun Gebruiken? Alles wat je moet weten!

Hoe gebruik je een massage gun? Het is een vraag die we regelmatig terug zien komen en om die reden besloten we dit artikel te schrijven.

Voor een beginner kan het best lastig zijn om een massage gun voor het eerst te gebruiken. Als je dit namelijk niet goed doet kan het pijn veroorzaken en dat is uiteraard iets wat je niet wilt.

Om die reden adviseren we om rustig te beginnen met het gebruiken van een Massage Gun. Laat je spieren hier aan wennen en begin niet direct met de hoogste standen.

In dit artikel vind je een overzicht met alles wat je moet weten bij het gebruik van een Massage Gun.

Verschillende opzetstukken

De meeste Massage Guns worden geleverd met minimaal 4 verschillende opzetstukken. Al deze opzetstukken hebben hun eigen voor- en nadelen en zijn geschikt voor andere lichaamsdelen.

Hieronder zie je een foto van de verschillende opzetstukken en waar ze voor bedoeld zijn.

  • Grote Bal: Dit is het meest voorkomende opzetstuk voor een massage gun en geschikt voor de grotere spiergroepen. Denk hierbij aan de benen en rug.
  • Platte kop: De platte kop (nr2) is perfect voor het masseren van je borst en hamstrings. Dit opzetstuk is geschikt voor een minder intensieve massage.
  • Bullet: De Bullet (nr1) is het meest geschikt voor knopen en pijnpunten in je spieren. Als je bepaalde pijn ervaart op plekken in je lichaam kun je dit opzetstuk het best gebruiken.
  • Fork-head: Het vorkachtige opzetstuk is perfect geschikt voor het masseren van de wervels en kan helpen bij het verminderen van rugpijn.

Massage Gun gebruiken na training

De beste Massage Guns worden door veel sporters gebruikt na hun training. Door je spieren na een zware work-out te masseren met een massage gun zorg je voor een betere doorbloeding.  Daarnaast helpt het de spieren beter te herstellen. 

Houd er rekening mee dat je spieren al gestrekt, gespannen en warm zijn na een training. We zouden je aanraden om elke spiergroep maximaal 2 minuten te masseren. Als je dit langer gaat doen wordt de kans op blessures en pijn groter. Dit wil je voorkomen.

Naast het masseren van je spieren is het aan te raden om voldoende te drinken tijdens je training, dit zorgt ervoor dat de spieren en doorbloeding soepel blijft. Verder moet het masseren niet te veel pijn doen en moet het comfortabel aanvoelen. Houd dit in gedachten tijdens het masseren.

Hoe gebruik je een massage gun?

Naast de opzetstukken is een massage gun redelijk makkelijk in gebruik. Je gebruikt een massage pistool namelijk door de gun op je lichaam te plaatsen. Zorg ervoor dat je je kleding uit doet. Als je je borst wil masseren is het goed genoeg om je overhemd los te doen, zodat je makkelijk de borstspieren kunt behandelen.

Je kunt met behulp van het massageapparaat de gewenste spieren masseren. Het massage pistool veroorzaakt een trilling waar je zelf de frequentie van kunt instellen.

Door deze trilling zullen je spieren goed kunnen ontspannen en zullen pijnklachten voor de zon verdwijnen. Je hoeft bij het gebruik van een massage gun niet extra hard te duwen.

Werkt een massage gun echt?

Nu je weet hoe een Massage Gun werkt en hoe je hem het best kunt gebruiken, is het tijd om door te gaan naar het volgende onderwerp.

We merken namelijk dat veel mensen sceptisch zijn over het kopen een massage gun. Zo wordt er getwijfeld over het feit of de massage gun wel echt zou werken. 

Deze twijfel is echter niet geheel terecht. Een massage gun is namelijk zeker effectief en kan verschillende gezondheidsvoordelen bieden (lees hier de belangrijkste voor-en nadelen van de Massage Gun)

Een massage gun werkt dus zeker en het is een supergoede manier om je spieren te voorzien van een goede massage.

Veelgestelde vragen over het gebruik van Massage Guns

Waarvoor kun je een massage gun gebruiken?

Een massage gun kan worden gebruikt voor het verlichten van spierpijn, het verbeteren van de bloedcirculatie, het versnellen van spierherstel na een training, en het verminderen van stress en spanning in de spieren.

Kan ik een massage gun elke dag gebruiken?

Ja, je kunt een massage gun elke dag gebruiken, maar het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren. Begin met korte sessies en verhoog de duur en intensiteit geleidelijk om overbelasting te voorkomen.

Hoe lang moet je een massage gun gebruiken?

Gebruik een massage gun voor ongeveer 1-2 minuten per spiergroep. Voor een complete sessie kan 10-15 minuten voldoende zijn, afhankelijk van hoeveel spiergroepen je wilt behandelen.

Wat zijn de beste technieken voor het gebruik van een massage gun?

De beste technieken voor het gebruik van een massage gun zijn: begin op een lage snelheid, beweeg langzaam over de spieren, vermijd botten en gewrichten, gebruik cirkelvormige bewegingen voor grotere spiergroepen, en pas de intensiteit aan op basis van comfort.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>