Massage gun en Fysiotherapie: hoe zit dat?

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Massage gun en Fysiotherapie: hoe zit dat?

Wij krijgen veel vragen van onze lezers over of het goed is om een massage gun te gebruiken naast je fysiotherapie. Hier het antwoord.

Kan ik een massage gun gebruiken naast fysiotherapie?

Ja dat mag. Sterker nog, er is geen enkele reden waarom het een probleem zou opleveren. Buiten dat alle apparaten die op de markt komen aan verschillende Europese richtlijnen moet voldoen is een massage pistool zelf niet schadelijk of gevaarlijk. 

Er zijn nog niet heel veel onderzoeken gedaan naar de daadwerkelijke voordelen van het apparaat maar de onderzoeken die er zijn gedaan wijzen allemaal op de verschillende positieve effecten die het heeft op je lichaam en (mentale) gesteldheid. 

Een van de bekendste merken op de markt, de Theragun, is zelfs ontworpen door een chiropractor. Zelf ben ik ook in aanraking gekomen met massage guns op aanraden van mijn eigen fysio. Door de lange uren die ik maakte op kantoor kwam ik vaak thuis met een rug die helemaal 'op slot zat'. Sindsdien ben ik er nooit meer vanaf gestapt. Ook masseurs lopen met het apparaat weg en zullen hun clienten niet afraden om het product zelf thuis te gebruiken.. 

Conclusie

Er zit geen gevaar in het gebruik van deze apparaten en je kan het prima gebruiken naast je reguliere fysiotherapie behandelingen. Twijfel je hier toch over, overleg het dan gerust even met je fysiotherapeut. Wel is het belangrijk om een apparaat te kopen die voldoende kracht levert en van goede kwaliteit is. Lees hier meer over in ons artikel over de beste massage gun of in het informatieve artikel "waar moet ik op letten bij het kopen van een massage gun?".

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>