Welk massage gun moet ik kopen?

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Welk massage gun moet ik kopen?

Weten waar je op moet letten bij het kopen van een massage gun? Wij vertellen je de belangrijkste eigenschappen zodat je een goede keus maakt. Dit doen we aan de hand van een stappenplan. Lees hier verder om erachter te komen welk massage pistool bij jou past.

Waar moet je op letten bij het kopen van een massage gun?

Stap 1 - Prijs

Een belangrijk punt die in je beslissing meeweegt is de prijs. Er zijn verschillende prijsklassen op de markt. Uiteraard is duurder niet altijd beter, maar over het algemeen heeft het testpanel van BesteMassageGun.nl wel gezien dat prijs in de meeste gevallen wel wat zegt over de kwaliteit en mogelijkheden.

De volgende prijsklassen zijn er;

 • < 60€
  Massage guns van deze prijsklasse voldoen meestal niet aan de eisen van een hoogwaardig product. Vaak is de algehele kwaliteit van de materialen gewoon niet goed en levert de motor van het apparaat niet genoeg kracht om een fatsoenlijke massage te geven

 • 60€ - 125€
  Vaak zijn dit kwalitatief al een stuk betere producten en geen 'Chinese namaak'. Verwacht een goed product dat doet wat het moet doen maar ook weer niet meer dan dat. Perfect om zo nu en dan uit de kast te halen.

 • 125€ - 275€
  De door ons als zeer goed beoordeelde massage guns van MUSCQLER en Northwall vallen in deze categorie. Uitstekende producten met een zeer krachtige motor, lange accuduur en veel verschillende standen die je kunt instellen. Met een massage pistool uit deze prijscategorie mag je hele hoge verwachtingen hebben.

 • > 275€
  De Rolls Royce en de Ferrari's van de massage apparaten. De meeste functies, beste materialen en een productdesign waar je alleen maar van onder de indruk kunt zijn. Let op: gebruik jij je massage gun maar 1 x per maand? Kies dan gerust voor een prijsklasse lager. Wil je echt het beste van het beste en ben je bereid hiervoor te betalen. Neem dan eens een kijkje naar bijvoorbeeld de Theragun G3.

Stap 2 - Power

Een ander ding waar je zeker op moet letten bij het kopen van een massage gun is de power. De kracht die een apparaat geeft is van uiterst belang. Dit bepaalt hoe effectief een massage is en hoe goed de spieren worden aangesproken.  

De power die een massage pistool levert wordt bepaald aan de hand van 2 verschillende specs; RPM en mAh.

 • RPM
  RPM staat voor Round Per Minute en hier mee wordt het aantal bewegingen per minuut bedoeld. Hoe hoger dit aantal, hoe beter / krachtiger. Een massage gun die genoeg kracht levert moet minimaal 3000 RPM leveren. Alles daaronder zal voor veel mensen niet intens genoeg zijn.
 • mAh
  MAh is het aantal ampère dat door de accu wordt geleverd. Een lager aantal betekent dus ook minder kracht. Zeker voor een sportmassage waarbij je echt diep in je lichaam de spieren wil masseren is dit een belangrijke eigenschap. Wat is een fatsoenlijke mAh voor een massage gun? In onze ogen is dat een mAh van minimaal 2300.   

Stap 3 - Overige specificaties

Er zijn nog meer specificaties die van belang zijn. Deze schalen wij onder het kopje 'overige specificaties. hierbij moet je denken aan de accuduur, het design, het gewicht en het gebruiksgemak. 

Voor accuduur geldt uiteraard: hoe langer hoe beter. Voor gewicht is dit precies het tegenovergestelde. Een lichter apparaat is makkelijker te bedienen en ook langer vol te houden zonder dat je een lamme arm of hand krijgt.  Design is deels persoonlijk. Je vindt iets mooi of niet mooi. Wel is het raadzaam om foto's van een product goed te bekijken. Je kan in een oogopslag zien of de materialen van goede kwaliteit zijn of dat er gebruik is gemaakt van goedkoop plastic. 

Kijk tot slot ook eens naar het aantal opzetstukjes wat wordt meegeleverd. De meeste merken leveren 6 stukken mee maar soms kiezen voor 4 of 8. Elk opzetstuk heeft een eigen functie of spiergroep waarvoor deze geschikt is. 

Welk massage gun kun je het best kopen?

Dit is dus afhankelijk van wat je budget is en hoevaak je het apparaat denkt te gaan gebruiken. Om je te helpen met de vraag welk massage pistool je moet kopen hebben we je echter geholpen. We hebben na uitvoerig meer dan 30 merken te hebben getest een selectie gemaakt in 3 categorieën. Deze vind je hieronder. Daarnaast kan je ook eens kijken naar onze selectie van verschillende merken

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>